Geschiedenis

Geschiedenis

Deze nieuwe methodiek voor diepgaande verandering is ontwikkeld door de acteur en regisseur Joseph Culp en de psycholoog John Cogswell. In de jaren 80 van de vorig eeuw ontwikkelden zij een manier van werken waardoor men zich kan verdiepen in een ander personage. Aanvankelijk werd het vooral gebruikt voor toepassing in theater en film. Deelnemers ontdekten dat ook echte personen en omstandigheden "gelopen" kunnen worden. Er was veel herkenning als representanten zich inleefden in anderen.

John Cogswell was naast psycholoog ook boeddhist en heeft het pricipe van "Oneness" uitgewerkt. Aanvankelijk werd veel met representanten gewerkt waarbij de inbrenger van de vraag of het thema vooral als waarnemer betrokken was. Tegenwoordig lopen inbrengers van een thema, vraagstuk of probleem juist zelf om de oplossing of de richting zelf te ervaren.

In 2006 komt Christian Assel in aanraking met de methodiek als hij een aantal workshops over familie-opstellingen verzorgt in San Francisco. Hij introduceert Walking In Your Shoes (WIYS) in Duitsland en integreert elementen uit opstellingen in de methodiek. Vanaf 2011 waaiert de methodiek langzaam uit over Duitsland en Oostenrijk en vanaf 2014 over Nederland en België.

Peter DeVries komt in aanraking met Walking in your Shoes vanuit zijn werk met familieopstellingen en traumahealing. Hij heeft een theoretische grondslag verder uitgewerkt.

In 2016 heeft de eerste opleiding in Nederlang gecertificeerde facilitators opgeleverd.

 

Het recent verschenen boek van Christian Assel is een aanrader.

 

Produkt-Information Produkt-Information