Walking-In-Your-Shoes

“Stating one’s intention to be another person and walking with that intention, one is able,
through the spontaneous wisdom of the Body/Mind, to deeply and accurately experience that person.”
John F. Cogswell, Ph.D. Founder

Walking In Your Shoes

Wat is Walking In Your Shoes®

Walking In Your Shoes (WIYS) is een fenomenologische Body/Mind benadering van zelf-heling, integratie en innerlijke groei. Dit, op het lichaam gebaseerde transformatieproces, is een zeer effectieve en verhelderende manier om een grote diversiteit aan onderwerpen, met zorg en compassie zichtbaar te maken en te doorvoelen. Deze methode kan helpen om meer bewustzijn te krijgen over (blokkerende) overtuigingen of persoonlijke problemen.
Walking In Your Shoes heeft overeenkomsten met ‘(familie) opstellingswerk’, beide methodes maken gebruik van ‘het wetend veld’.

Hoe werkt Walking In Your Shoes

In een groeps- of individuele sessie, kan de Walker onder begeleiding van een gecertificeerde WIYS-facilitator, afstemmen op de wijsheid van het lichaam en intuïtief de levensthema’s en kernvragen van elk persoon of onderwerp, aanraken. Kortom door de beweging van afstemming op de empathische lichaamswijsheid en creatieve innerlijke ervaring. “Walking” kan spontaan je diepste vragen verhelderen, blokkades bevrijden, je hoogste bronnen integreren en je potentieel bekrachtigen.
In Walking In Your Shoes, deelt de Walker de ervaring van de spontane empathie door beweging en beschrijft de Walker in detail, zowel fysiek als verbaal, de verkregen inzichten. Deze inzichten zijn vaak verbluffend, verhelderend, transformerend en levens-veranderend. Een “Walk” kan helpen om waarheid, vrijheid en grotere levendigheid te ervaren en te bekrachtigen.

Wat brengt Walking In Your Shoes

Walkers en cliënten ervaren voordeel van de WIYS methode, zoals het vergroten van gevoel van eigenwaarde, eenheid, zelfbewustzijn, diepere acceptatie en intergratie. Het is een krachtige manier om inzicht te verkrijgen in alles of iemand in je leven, en ook om inzichten voor anderen te ontvangen en te delen. Het ondersteund de veerkracht in welzijn.

Onderwerpen voor Walking In Your Shoes

Walking In Your Shoes wordt toegepast op het gebied van Persoonlijke ontwikkeling – Zelfpsychologie – Familiesystemen – Relaties – Gezondheid en Ziekte – Traumaverwerking – Herstel – Voorouders – Zakendoen en Bemiddeling – Persoonlijke Groei- Succes – Creatieve Processen.
De onderwerpen  waar een Walk voor ingezet kan worden is dan ook onbeperkt. Voorbeelden zijn; relaties, geliefden, familiesystemen, voorouders, innerlijke delen/aspecten, werk, projecten,(com) passie, doel, focus, geld, carrière, succes, archetypes, creativiteit, dromen, kernovertuigingen, keuzes en beslissingen, gezondheid, ziekte en symptomen, (huis)dieren, verslaving, blokkades en hulpbronnen en vermogens, modelleren, en meer.

Onstaan Walking In Your Shoes

John Cogswell, klinisch psycholoog en psychotherapeut werkte intuïtief met Walking In Your Shoes in zijn praktijk met zijn cliënten. Toen Joseph Culp, acteur/director in Los Angeles in 1986 kennis maakt met de werkwijze van John, is hij zeer onder de indruk van het potentieel. John en Joseph zijn in samenwerking gaan experimenteren om de ervaringen te duiden en te verfijnen. De techniek blijkt een bijzondere diepgang te hebben: de ‘Walker’ begint met een intentie-statement en blijft vervolgens vertrouwen op het intuïtieve proces van empathische lichaamswijsheid.
Verder experimenterend ontdekken John en Joseph dat de techniek van ‘Walking’ ingezet kan worden voor een zeer breed scala aan vragen en dat dit nieuwe mogelijkheden biedt in zowel psychotherapie en coaching (door John) als in acteren en regisseren (door Joseph).

Gaandeweg zijn zij de techniek gaan verfijnen en Joseph heeft uiteindelijk gezorgd dat Walking In Your Shoes inzichtelijk en overdraagbaar is geworden door het proces van faciliteren van een ‘Walk’ structuur te geven.

Christian Assel (Duits) werkt in Californië als systemisch Familieopsteller, als het met Walking In Your Shoes is aanraking komt. Christian wordt opgeleid door Joseph en weet op dat moment hij nog niet dat hij in 2008 deze methode naar Duitsland, Europa gaat brengen. Ook heeft hij een aantal boeken geschreven en noemt hij WIYS een succesvol alternatief voor (Familie-) Opstellingenwerk.

In 2015 komen Joseph Culp en Peter Devries op uitnodiging vanuit Amerika naar Nederland toe. Deze eerste kennismaking met Walking In Your Shoes wordt zeer enthousiast ontvangen en in 2016 zijn de eerste gecertificeerde facilitators opgeleid. Sindsdien wordt WIYS ook in Nederland succesvol toegepast.